Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Κύπρος - ΑΟΖ: Σε προστατευτικό κλοιό αμερικανικών, ελληνικών, γαλλικών και ισραηλινών σκαφών


Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush, πλαισιούμενο από την δύναμη αντιτορπιλικών και φρεγατών που συγκροτούν την Ομάδα Μάχης του CVN 77 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, γαλλικά, ελληνικά και ένα ισραηλινό σκάφος "περισφίγγουν" προστατευτικά όλη την νότια πλευρά της κυπριακής ΑΟΖ.


Σταθερά και κατά δύο ώρες πριν την καθορισμένη –από μήνες– ώρα και μέρα, έφτασε στο σημείο της γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» το γεωτρύπανο West Capella χθες το βράδυ.

Το γεωτρύπανο, που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τενερίφη προς την Κυπριακή ΑΟΖ πριν 14 μέρες, αναμένεται ότι εντός του επόμενου 24ώρου θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και νερό όπως και τρόφιμα κ.τ.λ. από τα δύο σκάφη υποστήριξης που βρίσκονται στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ τρίτο σκάφος θα πλέει συνεχώς κοντά για λόγους ασφάλειας. Επίσης, της έναρξης των γεωτρητικών εργασιών θα προηγηθούν σειρά ασκήσεων ασφαλείας.

ΑΟΖ: Ο Ερντογάν προσπαθεί να ελέγξει τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο - Νέα προκλητική NAVTEX

Το γεωτρύπανο ακολούθησε ρότα μέσω του τεμαχίου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ για να κατευθυνθεί στο σημείο σταθεροποίησης.

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush, πλαισιούμενο από την δύναμη αντιτορπιλικών και φρεγατών που συγκροτούν την Ομάδα Μάχης του CVN 77 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, γαλλικά, ελληνικά και ένα ισραηλινό σκάφος "περισφίγγουν" προστατευτικά όλη την νότια πλευρά της κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως δήλωσε στο Onalert η Αντιπλοίαρχος Garas στέλεχος του πληρώματος του USS George W. Bush (CVN-77) το αεροπλανοφόρο εισήλθε στην Mεσόγειο στις 6 Ιουνίου με αποστολή την διεξαγωγή επιθέσεων ακριβείας από την Ανατολική Μεσόγειο κατά στόχων στο Ιράκ και την Συρία στο πλαίσιο της Επιχείρησης Inherent Resolve “τονίζοντας την κινητικότητα, την ευελιξία και την δυνατότητα προβολής ισχύος των ανεπτυγμένων δυνάμεων του Ναυτικού”.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΡΙΚ, περί των ξένων σκαφών που περισφίγγουν την κυπριακή ΑΟΖ από τον νότο, γαλλικές φρεγάτες κατέπλευσαν χθες βράδυ και προσέδεσαν στο λιμάνι Λάρνακας, απ' όπου σήμερα απέπλευσαν κατευθυνόμενες προς το πεδίο-στόχο της γεώτρησης της TOTAL, «Ονησίφορος Δυτικό -1» του τεμαχίου «11» της κυπριακής ΑΟΖ.

Ηδή στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί κοινό μυστικό ότι περιπολούν εδώ και περίπου έναν μήνα 1-2 ελληνικά υποβρύχια, πιθανότατα της κλάσης Type 214, ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος για τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά μέσα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (TDK).

Επίσης, τα "μάτια" της Ελλάδος, στα ανατολικά της Κύπρου, μεταξύ των χωρικών υδάτων Λιβάνου και Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί η κανονιοφόρος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Νικηφόρος". Να σημειώσουμε οτι σήμερα η πυραυλακατός  "Ρουσσέν", τύπου SUPER VITA στα νότια της Κύπρου εχει σταλεί για να σκαντζάρει [αντικαταστήσει] την "Νικηφόρος" όπως αναφέρουν πληροφορίες.
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: