Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Πορεία αλληλεγγύης για Ερντογάν


Πορεία «Αλληλεγγύη για τη Δημοκρατία» με αφορμή την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, πραγματοποίηθηκε στην πλατεία ‘Ζαχίρ Παγιαζίτι» στην Πρίστινα- του Κοσσυφοπεδίου.

Η πορεία προσέλκυσε αρκετό κόσμο, που πήγε να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για το αποτυχημένο πραξικόπημα που οργανώθηκε πριν από έναν χρόνο, όπως σημειώνει η κοσοβάρικη ‘Inteksonline’.
Ένας από τους διοργανωτές της πορείας στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες δήλωσε ότι η παρουσία τους θα ‘κάνει σταθερή’ τη δημοκρατία.
«Συγκεντρωθήκαμε εδώ αλληλέγγυοι της δημοκρατίας, θέλουμε η φωνή του κόσμου να ακούγεται πάνω από τα τανκς. Είναι 15 Ιουλίου, ένα παράδειγμα για τον άνθρωπο».
Οι τουρκικές αρχές- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- κατηγορούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, προκειμένου να εξαλειφθεί ο Ερντογάν.
(periskopi.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: