Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο Κινέζος πρόεδρος φόρεσε στρατιωτική στολή σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος του κινεζικού Στρατού





Σε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping φορώντας μάλιστα στολή παραλλαγής  κάλεσε για επιτάχυνση του επανεξοπλισμού των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο την οποία αποκάλεσε ως «επικίνδυνη».
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Μογγολία επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 ετών από την δημιουργία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA).
«Ο κόσμος δεν είναι ασφαλής αυτή την περίοδο», είπε  ο Xi, φορώντας την παραλλαγή του κινεζικού Στρατού αφού είχε επιθεωρήσει από ανοικτό τζίπ τα παραταγμένα στρατεύματα: «Ένας ισχυρός Στρατός χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ», συμπλήρωσε.
Η ομιλία του Κινέζου προέδρου ήρθε ώρες μετά από την κριτική που άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ στο Πεκίνο, λέγοντας ότι η Κίνα δεν έχει κάνει πολλά για να σταματήσει την Βόρεια Κορέα από το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα. «Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συνεχιστεί άλλο», σημείωσε ο Ντ.Τραμπ.
Στην στρατιωτική παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε στην στρατιωτική βάση Zhurihe της Μογγολίας επιδείχθηκαν μερικά από τα νεότερα οπλικά συστήματα της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας όπως το μαχητικό  Chengdu J-20, ενώ τουλάχιστον το 40% των όπλων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά δημόσια όπως αναφέρει ο κινεζικός Τύπος.
Ο Κινέζος πρόεδρος πραγματοποιεί μια αναδιοργανωση του κινεζικού Στρατού, μειώνοντας κατά 300.000 στρατιώτες την οροφή του Στρατού των 2,3 εκατ. επεκτείνοντας όμως την ίδια στιγμή το Ναυτικό, την Αεροπορία και τις βαλλιστικές δυνάμεις.
Ο Xi κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην υπάκουη του Στρατού στις εντολές του κόμματος:
«Να δίνετε πάντα προσοχή στις εντολές του κόμματος. Να ακολουθείτε τα βήματα του πάντα. Και πάντα να μάχεστε στην κατεύθυνση που δείχνει το κόμμα», είπε απευθυνόμενος στους χιλιάδες παραταγμένους στρατιώτες.
Η στρατιωτική παρέλαση σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές ήταν παράλληλα μήνυμα προς την Ινδία με την οποία η Κίνα αυτή την περίοδο έχει σημαντικά προβλήματα στα μεταξύ τους σύνορα στην περιοχή των Ιμαλαίων, όπου το Πεκίνο κατηγορεί τα Νέο Δελχί ότι έχει καταλάβει στρατιωτικά ένα μεθοριακό πέρασμα, μεταξύ των δύο χωρών.


 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: