Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

«Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου, αγκυροβόλησε στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα»



Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου, το «USS George H.W. Bush» του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έφθασε στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα.

Το κλάσης «Νίμιτς» αεροπλανοφόρο απέπλευσε από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια στις 21 Ιανουαρίου και  βρίσκεται στην περιοχή από τον Φεβρουάριο, ως βάση για αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Λειτουργεί, κυρίως, από τον Περσικό Κόλπο.
Το αεροπλανοφόρο που τέθηκε σε λειτουργία από το 2009 έχει μήκος 333 μέτρων είναι πυρηνοκίνητο και φέρει πλήρωμα πάνω από 5.000 άτομα, επίσης διαθέτει 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Θεωρείται το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο παγκοσμίως.
Λόγω του τεράστιου μεγέθους του, το πλοίο ήταν αδύνατο να εισέλθει στο λιμάνι, αγκυροβόλησε περίπου 4 μίλια ανοικτά από το λιμάνι.

Το ισραηλινό «2ο»  τηλεοπτικό κανάλι,  ανέφερε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη φύση της επίσκεψης, αν και σημειώνεται ότι το αμερικανικό ναυτικό έχει στενή συνεργασία με το Ισραήλ  και θα προβεί σε έναν αριθμό ασκήσεων με τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις.
(timesofisrael.com)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: