Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αστάνα: Απέτυχαν οι συνομιλίες Ρωσίας- Τουρκίας- Ιράν για Συρία





Φωτό από το Radio Free Europe

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη δημιουργία των λεγόμενων ζωνών ασφαλείας εντός της Συρίας.

Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις επί μήνες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν- Αστάνα, ήταν μια διπλωματική πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση στη Συρία.
Το Συνέδριο της Ειρήνης στην Αστάνα έγινε υπό την αιγίδα της Ρωσίας. Η Μόσχα είναι ο αρχιτέκτονας της ιδέας δημιουργίας «Ζωνών Ασφαλείας ή περιοχών για αποκλιμάκωση» στο συριακό έδαφος ως προϋπόθεση για την εξεύρεση μιας βιώσιμη λύσης στη σύγκρουση.
Οι επικριτές της ιδέας πιστεύουν ότι αυτές οι ζώνες θα οδηγήσουν σε διαίρεση της χώρας.
Κύριος αντίπαλος της ρωσικής πρότασης ήταν η Τουρκία, η οποία αρνήθηκε να υποστηρίξει τη συμφωνία.
Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Συρίας, Μπασάρ Τζααφέρι, κατηγόρησε την Άγκυρα, ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με στόχο την αποτυχία της συμφωνίας.
Ο ίδιος δήλωσε:
«Όλες οι χώρες εκτός από την Τουρκία απάντησαν θετικά. Φαίνεται ότι η Τουρκία ήταν αποφασισμένη να οδηγήσει την ειρηνευτική διαδικασία της Αστάνα σε αποτυχία.
 Η τουρκική αντιπροσωπεία αντιτάχθηκε στην έγκριση εγγράφων που σχετίζονται με μηχανισμούς υλοποίησης της συμφωνίας για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης», είπε ο Τζααφέρι.
(armymedia.bg)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: