Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ανεπιθύμητος στην Ολλανδία ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης


Ο Τουρκές καταδίκασε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης που είχε την πρόθεση να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα  τη χώρα, είναι ανεπιθυμήτος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Doğan.

Συγκεκριμένα,  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τουγκρούλ Τουρκές (Tuğrul Türkeş) είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει σε εκδήλωση των Τούρκων μεταναστών  στην Ολλανδία με την ευκαιρία της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου. 
Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «βάσει της τρέχουσας κατάστασης των διμερών σχέσεων, δεν θέλει ούτε τον Τουγκρούλ Τουρκές ούτε οποιαδήποτε άλλο μέλος της τουρκικής κυβέρνησης να επισκεφθεί τη χώρα».
Στο επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης της Ολλανδίας «είναι φυσικό αποτέλεσμα των γεγονότων και των εντάσεων στις σχέσεις με την Τουρκία, από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο Τουγκρούλ Τουρκές καταδίκασε την απόφαση αυτή της Ολλανδίας:
«Η δήλωση του ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι μια παρέμβαση στην ελευθερία των ανθρώπων που ζουν εκεί και συμβάλλουν στην οικονομία, καθώς και κατά των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και της ελεύθερης βούλησής τους.
»Καταδικάζω την απόφαση για την ελευθερία των πολιτών μας που δεν ασκούν παράνομες δραστηριότητες», είπε ο Τουρκές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
(dha.com.tr)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: