Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Δεν χρειαζόμαστε εκατοντάδες μνημεία για να είναι περήφανοι οι ''Ψευτομακεδόνες'' ΤΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ


«Δεν χρειαζόμαστε εκατοντάδες μνημεία στην πλατεία των Σκοπίων για να είμαστε υπερήφανοι ως (Σλαβο) - «ψευτομακεδόνες». Αυτά ερεθίζουν τους γείτονές μας και είναι επιφυλακτικοί στις θέσεις τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στην κροατική τηλεόραση «N1».

Όσον αφορά τη διαμάχη του ονόματος, ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνωρίζει εάν το θέμα αυτό θα μπορούσε να κλείσει στη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης.
«Το μήνυμά μου προς την Αθήνα ήταν το ακόλουθο:
 Παρακαλώ υποστήριξη, πιστεύουμε ότι πρέπει να σκεφθείτε τι είδους γείτονες θέλετε να έχετε. Στη χώρα μας είμαστε σταθερά προσηλωμένοι να οικοδομήσουμε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία βασισμένη στο κράτος δικαίου και πιστεύουμε ότι αυτό είναι το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τον γείτονά της.
Τους είπα ότι το μακρόχρονο μπλοκάρισμα από το γειτονικό κράτος είναι από τους σημαντικότερους στρατηγικούς στόχους και εάν δεν δημιουργηθεί ένα εποικοδομητικό περιβάλλον, μας κάνει να αμυνόμαστε ενισχύοντας το αίσθημα του φόβου.
Με το δεδομένο ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιρροή της ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει τη δυνατότητα να θέσει μια σειρά εμποδίων στο δρόμο μας προς το μέλλον.
Αλλά, εάν μας αφήσει (να ενταχθούμε) στο ΝΑΤΟ, θα υπάρξει ένα πολύ θετικό κλίμα για την επίλυση της διαφοράς. Και αυτό θα αποτελούσε μια κατευναστική επίδραση στην περιοχή, η οποία τους τελευταίους μήνες, ακόμη και τα τελευταία χρόνια, δεν βρίσκεται στην πιο ευτυχισμένη κατάσταση», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα.
(makfax)

Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: