Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Βούλγαρος πρωθυπουργός για τη συμφωνία: Τι μας ενώνει με τα Σκόπια

φωτό από την πρόσφατη συνάντηση Ζόραν Ζάεφ (α) και Μπόικο Μπορίσοφ
 

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα Σκόπια.

 Η υπογραφή της συμφωνίας για τις σχέσεις  καλής γειτονίας είναι μια έκφραση της επιθυμίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στη σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης στη Σόφια.
Ο Μπορίσοφ ανέφερε ότι πολλά χρόνια οι διάφορες βουλγαρικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις ήταν πάντοτε προσεκτικοί για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Βουλγαρίας.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, τόνισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα ανοίξει μια νέα σελίδα φιλικών και εγκάρδιων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
«Με τη χρήση του όρου « της κοινής ιστορίας μας», η συμφωνία λέει ότι η ιστορία μας ενώνει και δεν μας χωρίζει», δήλωσε ο Μπορίσοφ.
Ο Μπορίσοφ ανέφερε, ακόμη, ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στοιχεία,  που θα εγγυώνται την ασφάλεια των συνόρων Βουλγαρίας- Σκοπίων.
(makfax.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: