Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

«Θέαμα» από εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στα Σκόπια



Εκατοντάδες οχήματα με 300 στρατιώτες της ευρωπαϊκής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα διέλθουν το μεθοριακό σταθμό «Ντεβέ Μπαΐρ» στις 28 Ιουλίου και θα εκτελέσουν με 95 μέλη του στρατού των Σκοπίων την άσκηση «Dragon Guardian» στη χώρα με επίκεντρο το στρατόπεδο στο Κρίβολακ.

Στη διάρκεια της παραμονής τους, στις πόλεις της χώρας θα παρουσιασθούν τμήματα του εξοπλισμού και των οχημάτων που έχει ο αμερικανικός στρατός στην Ευρώπη, καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις στις οποίες οι δύο στρατοί στις πλατείες και τα πάρκα θα παρουσιάσουν μέρος των ασκήσεων.
Η άσκηση «Dragon Guardian», σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Σκοπίων, θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και φυσικά με το ΝΑΤΟ.
Τα περισσότερα από τα 95 μέλη του στρατού των Σκοπίων, που θα συμμετάσχουν στην άσκηση είναι από το τάγμα των μηχανικών καθώς και μονάδων για την εκτέλεση εργασιών.
Πέρα από την άσκηση αυτή, την επόμενη εβδομάδα, από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου, 71 στρατιώτες από τα Σκόπια θα λάβουν  μέρος στην άσκηση «Seber Guardian», που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία. Σε αυτήν θα συμμετέχουν στρατιωτικά τμήματα από 22 χώρες με περίπου 25 χιλιάδες στρατιώτες.
(plusinfo)

Πηγη:  http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: