Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

EKTAKTO: Πυραυλική επίθεση της Τουρκίας στην Συρία - Κτυπήθηκαν κουρδικοί στόχοι στην Αφρίν

Ο τουρκικός Στρατός από την περιφέρεια της στην πόλη Κιλίς, στη νότια Τουρκία, εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση με δέκα τουλάχιστον ρουκετοβόλα TR-300 Kasirga (κατ'άλλες πηγές χρησιμοποιήθηκαν και Τ-122 Sakarya) τις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται μέσα στο συριακό έδαφος ειδικά στην περιοχή της πόλης Αφρίν η οποία αποτελεί προπύργιο του YPG (Ομάδων Λαϊκής Προστασίας)   και του PUD (Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης), βασικές συνιστώσες ομάδες των SDF που μάχονται στο πλευρό των αμερικανικών δυνάμεων στην Ράκκα και αλλού!
Εκτοξεύθηκαν δεκάδες ρουκέτες, ενώ υπάρχει μία αναφορά για χρήση 20 πυραύλων ATACMS!
Oι επιθέσεις ξεκίνησαν χθες τη νύχτα και μέχρι αυτή την στιγμή σείεται η περιοχή από τις συνεχείς εκρήξεις, ενώ τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ έχουν συγκεντρωθεί στην μεθόριο. Κτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών, όπλων, ένα κρίτιο που χρησιμοποιεί ως αρχηγείο του YPG και καταστράφηκαν πέντε οχήματα.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 200 άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων έχουν διεισδύσει στην περιοχή της Αφρίν και καταδεικνύουν στόχους στο τουρκικό πυροβολικό.
Ο τουρκικός Στρατός από την περιφέρεια της στην πόλη Κιλίς, στη νότια Τουρκία, εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση με δέκα τουλάχιστον ρουκετοβόλα TR-300 Kasirga (κατ'άλλες πηγές χρησιμοποιήθηκαν και Τ-122 Sakarya) τις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται μέσα στο συριακό έδαφος ειδικά στην περιοχή της πόλης Αφρίν η οποία αποτελεί προπύργιο του YPG (Ομάδων Λαϊκής Προστασίας) και του PUD (Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης), βασικές συνιστώσες ομάδες των SDF που μάχονται στο πλευρό των αμερικανικών δυνάμεων στην Ράκκα και αλλού! Εκτοξεύθηκαν δεκάδες ρουκέτες, ενώ υπάρχει μία αναφορά για χρήση 20 πυραύλων ATACMS! Oι επιθέσεις ξεκίνησαν χθες τη νύχτα και μέχρι αυτή την στιγμή σείεται η περιοχή από τις συνεχείς εκρήξεις, ενώ τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ έχουν συγκεντρωθεί στην μεθόριο. Κτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών, όπλων, ένα κρίτιο που χρησιμοποιεί ως αρχηγείο του YPG και καταστράφηκαν πέντε οχήματα. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 200 άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων έχουν διεισδύσει στην περιοχή της Αφρίν και καταδεικνύουν στόχους στο τουρκικό πυροβολικό.
 
 
 Πηγη:Pronews.gr
TSK, Afrin'deki YPG/PKK Mevzilerine Füze ve Top... από haberler

Δεν υπάρχουν σχόλια: