Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Για πρώτη φορά Ελληνικά Άρματα Μάχης LEOPARD-2A6HEL σε νατοϊκή άσκηση



Στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Saber Guardian 2017» στη Βουλγαρία 


Μια πολύ σημαντική παρουσία του Ελληνικού Στρατού σημειώθηκε στη διάρκεια της μεγάλης νατοϊκής ασκήσεως «Saber Guardian 2017», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις ημέρες (11-20 Ιουλίου 2017) σε τρεις χώρες της Συμμαχίας: τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία του Ελληνικού Στρατού «έξοδο» εκτός της ελληνικής επικράτειας αρμάτων μάχης για να συμμετάσχουν σε άσκηση στη γειτονική μας χώρα και να εκτελέσουν εκεί βολές με δικά τους πυρομαχικά, τα οποία επίσης μετέφεραν μαζί τους!


Και, βεβαίως, δεν είναι τα μόνα μέσα του ΕΣ που έχουν μεταβεί στο πεδίο βολής του Νόβο Σέλο της Νότιας Βουλγαρίας για την προαναφερθείσα άσκηση, στην οποία συμμετέχουν 40.000 στρατιωτικοί από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων περίπου οι 14.000 είναι Αμερικανοί!

Πιο συγκεκριμένα, στη Βουλγαρία μετέβησαν οδικώς, με τη βοήθεια 12 ειδικών αρματοφορέων:

 Ένας Ουλαμός Μέσων Αρμάτων Μάχης (ΟΥΜΑ) Leopard-2A6HEL, αποτελούμενος από τέσσερα άρματα και ένα αναπληρωματικό, μαζί με τον απαραίτητο φόρτο πυρομαχικών.
Επτά (7) Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ-113.
 Δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache.
 Ένα μεταφορικό ελικόπτερο Chinook.
 Αριθμό φορτηγών και οχημάτων για τη μεταφορά προσωπικού και απαραίτητων φόρτων εφοδίων, πυρομαχικών και ανταλλακτικών.


Ασφαλώς πρόκειται για σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται ως επιβεβαίωση του εξαιρετικού «ονόματος» που έχουν δημιουργήσει εντός και εκτός ΝΑΤΌ τα τελευταία χρόνια ο συνδυασμός του άρματος μάχης Leo-2A6HEL με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-19/07/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: