Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αυστρία: «Persona non grata» Τούρκος υπουργός!

«Ο Κουρτς αρνήθηκε την είσοδο σε Τούρκο υπουργό», γράφει το δημοσίευμα ( στη φωτό ο Τούρκος υπουργός)

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί προτίθετο να επισκεφθεί την Αυστρία για να ομιλήσει σε εκδηλώσεις μνήμης στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, που έγινε πριν ένα χρόνο. 

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου τη Δευτέρα την απαγόρευση της εισόδου στην Αυστρία του Τούρκου υπουργού. Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κούρτς, όπως αναφέρει η αυστριακή Κουριέρ.
 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Καρλ-Χάιντς Γκρούντμποκ, η επιβολή απαγόρευσης οφείλεται στην παρατεταμένη ‘κατάσταση απειλής',  όπως έκρινε το υπουργείο της Αυστρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι το ‘σύντομο’ πραξικόπημα στην Τουρκία την 15η Ιουλίου 2016, «καταδικάσθηκε αμέσως και αυτό συνεχίζει να κάνει. Συγχρόνως, όμως, καταδικάζει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, για τις «μαζικές συλλήψεις και απολύσεις μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος» και τους «αυστηρούς περιορισμούς της έκφρασης και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης», σημειώνει το αυστριακό δημοσίευμα.
(kurier.at)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: