Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Υπόθεση Μ/V ACT: Οι ΗΠΑ «θα το πάνε μέχρι τέλους» κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν - Ερχονται «φωτιές»...

 

Οι αποκαλύψεις του pronews.gr για την ταυτότητα των ιδιοκτητών του τουρκικού φορτηγού πλοίου Μ/V ACT και την σχέση τους με το AKP και τον Ρ.Τ.Ερντογάν, αποτέλεσαν κύριο θέμα σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet (διαβάστε σχετικά εδώ) επιβεβαιώνοντας την σχετική πληροφόρηση από τις ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες με την σειρά τους έχουν ως πηγές τις αμερικανικές υπηρεσίες και ειδικότερα την DEA.
H στόχευση των Αμερικανών είναι κάτι παραπάνω από σαφής: Ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος και φυσικά το "σύστημα Ερντογάν" σε ολόκληρη την Τουρκία είναι από πέρσι το καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, σε πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Από την εποχή της άρνησης της Αγκυρας στον Β'Πόλεμο του Κόλπου το 2003 να περάσουν τα αμερικανικά στρατεύματα από την Τουρκία, οι ΗΠΑ είχαν "λοκάρει" το Ρ.Τ.Ερντογάν και είχαν "δώσει αέρα" στους Κούρδους του Ιράκ και γενικότερα στο κουρδικό στοιχείο της περιοχής οι οποίοι τους είχαν στηρίξει στο πόλεμο κατά του μπααθικού καθεστώτος και του ιρακινού Στρατού.
Το ότι η Ελλάδα όχι απλώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την αντιπαλότητα ΗΠΑ-Τουρκίας, αλλά η Τουρκία μεγάλωνε και η Ελλάδα "μίκραινε" γεωστρατηγικά σε αυτή την 15ετία, είναι case study στα πανεπιστήμια που διδάσκουν γεωπολιτική και την ευθύνη φυσικά φέρει 100% η ελληνική πολιτική άρχουσα τάξη, ειδικά αυτή που κυβέρνησε την χώρα από το 2000 μέχρι το 2010. Με την βοήθεια φυσικά της "άρρωστης" ελληνικής κοινωνίας.
Μετά, το 2010 ήρθε η καταστροφή "δια χειρός" Γ.Α.Παπανδρέου και η στρατηγική έκλειψη της Ελλάδας "φυσιολογικά" από τότε, είναι επαπειλούμενη...
Παρά το Mavi Marmara, το οποίο έφερε πολύ κοντά Ελλάδα και Ισραήλ κατά της Τουρκίας.
Το ζήτημα είναι τώρα τι γίνεται. Σε λίγο "θα καεί το σύμπαν" στα ανατολικά. Και οι Αμερικανοί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, θα το πάνε μέχρι τέλους. Αυτό λένε οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ.
Αλλά και ο Τούρκος ηγέτης δεν θα υποχωρήσει. Είναι μεγάλος και σκληρός "παίκτης".
Αυτό είναι μια άκρως αρνητική ιστορική συγκυρία για την Ελλάδα των ανύπαρκτων πολιτικών ανδρών του 21ου αιώνα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: