Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η Ρωσική αρκούδα «βρυχάται» - Εξοπλισμός των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων με το πανίσχυρο Verba MANPADS

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επανεξόπλισης των Ρωσικών στρατευμάτων και ιδιαίτερα των αερομεταφερόμενων και ορισμένων αεραποβατικών δυνάμεων. Ειδικότερα, ο ανανεωμένος εξοπλισμός έγκειται στην προμήθεια αυτών με σύγχρονα φορητά συστήματα αεράμυνας (MANPADS) «Verba».
Αυτή τη στιγμή τα εν λόγω συστήματα παραδίδονται σε διαφορετικές αεραποβατικές ταξιαρχίες όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί, όπως ανέφερε ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων υποστράτηγος Αντρέι Σερντούκοφ.

«Η προμήθεια των Verba MANPADS τετάρτης γενιάς στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι σήμερα, όλες οι αερομεταφερόμενες μεραρχίες εξοπλίστηκαν με αυτά τα συστήματα και ξεχωριστές αεραποβατικές ταξιαρχίες εξοπλίζονται με αυτά όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί», υπογράμμισε κατά την παραμονή της 87ης επετείου των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.


Σύμφωνα με τον Σερντούκοφ, το Verba MANPADS μπορεί να καταστρέψει τακτικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, πύραυλους πλεύσης και τηλεχειριζόμενα αεροχήματα σε εμπλοκές κατά μέτωπο ή καταδίωξης όταν ο στόχος είναι εντοπίσιμος δια οράσεως, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλόντων κορεσμού και παρεμβολών, ημέρα ή νύχτα. Αυτά τα συστήματα προσφέρουν την ικανότητα πυροδότησης κατά μέτωπο εναντίον στόχων με χαμηλή υπέρυθρη υπογραφή στο μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής και σε μεγάλα υψόμετρα, ανέφερε ο διοικητής για τις ικανότητες του Verba.
Σημείωσε ότι, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, τα νέα συστήματα μικρής εμβέλειας προσφέρουν ενισχυμένες ικανότητες και παρέχουν υψηλής αποτελεσματικότητας εξουδετέρωση στόχου παρά τα σοβαρά οπτικά αντίμετρα. Συγκρινόμενο με τα MANPADS προηγούμενης γενιάς, το Verba έχει αρκετά μεγαλύτερη περιοχή εμπλοκής για στόχους με χαμηλές υπέρυθρες υπογραφές και δεκάδες φόρες μεγαλύτερη ατρωσία εναντίον ισχυρών πυροτεχνικών φωτοβολίδων αντιμέτρων.
Καθώς η διαδικασία για την χρήση των νέων MANPADS ειναι παρόμοια με αυτή των προηγούμενων συστημάτων, ο αριθμός των πυραύλων Verba που χρησιμοποιείται ανά στόχο είναι μικρότερος και το εύρος της θερμοκρασίας λειτουργίας έχει διευρυνθεί στους μείον 50 βαθμούς.


 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: