Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Οι Αμερικανοί έστειλαν 112 φορτηγά με εξοπλισμό στους Κούρδους της Συρίας


Οι Αμερικανοί απέστειλαν 112 οχήματα στην  κουρδική τρομοκρατική οργάνωση του PYD. Με την τελευταία αποστολή, από τον Ιούνιο έχουν παραδοθεί συνολικά 909 φορτία όπλων και διάφορου διαμετρήματος πυρομαχικών στα μέλη του PYD.

Οι αρχές της  Χασάκα ανέφεραν ότι 112 φορτηγά μετέφεραν στρατιωτική βοήθεια,  χθες τη νύχτα πέρασαν τα ιρακινά σύνορα και εισήλθαν στην Χασάκα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης.
Στα οχήματα  βρίσκονταν και θωρακισμένα  Hummers’ που χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό και το σύνολο των μετακινουμένων οχημάτων προσέλκυσαν την προσοχή των εντοπίων.
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα 909 φορτηγά γεμάτα με εξοπλισμό στους Κούρδους της Συρίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει παραδώσει στα μέλη του PYD στη Συρία, 12 χιλιάδες αυτόματα, 6 χιλιάδες πολυβόλα, 3.500 βαριά πολυβόλα, 7 χιλιάδες ρουκέτες αντιαρματικές SPG-9 και άλλα όπλα αμερικανικά και ρωσικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει ότι η επιχείρηση κατά της Ράκκα ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου, αλλά είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους του PYD από τον Απρίλιο του 2016, γράφει το δημοσίευμα.
(dirilispostasi.com)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: