Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

«ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017»: Σε πλήρη εξέλιξη η αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου - «Μήνυμα» σε Τουρκία

Στο πλαίσιο της εν πλω φάσης της κοινής αεροναυτικής άσκησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, επί της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» και του ελικοπτεροφόρου «ENS ANWAR EL SADAT»
Είναι μια περίοδος με μεγάλες εντάσεις στην περιοχή της Μεσογείου ειδικότερα μετά από την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας που με NAVTEX της δεσμεύει την κυπριακή ΑΟΖ για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις της με το αμερικανικό Ναυτικό και την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρά σε επίσημα διαβήματα προς τις ΗΠΑ.
Η άσκηση αυτή έρχεται στέλνει σαφή μηνύματα για την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι αποφασισμένες να προστατέψουν με κάθε κόστος την εδαφική κυριαρχία του Ελληνισμού σε όποιο θέατρο παραστεί ανάγκη.
Με την «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017» Ελλάδα και Αίγυπτος έρχονται πιο κοντά σε στρατιωτικό επίπεδο στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την γείτονα χώρα. Την ίδια μάλιστα στιγμή λαμβάνει χώρα και η ελληνοκυπριακή άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ 05/17» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ).
Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιέλαβε γυμνάσια πυρών, νηοψίας και αεροπορικής προσβολής ναυτικής δύναμης, καθώς και επίδειξη αμφίβιας ενέργειας.
Η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ολοκληρώνεται αύριο. 
Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ:















Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: