Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Εισβολή 2 μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά για προσευχή - Τους συνέλαβαν αφού τελείωσαν!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hürriyet δυο μουσουλμάνοι μπήκαν στο εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν γιατί απαγορευτεί η προσευχή αφού είναι μουσείο.
Τα δύο άτομα αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς και μετά την είσοδό τους, γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται.
Οι δύο μουσουλμάνοι δικαιολόγησαν την πράξη τους λέγοντας ότι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση της προσευχής στην Αγιά Σοφιά υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μουσείο αλλά τζαμί.
Ένας από τους δύο, μάλιστα, έβγαλε το πανωφόρι του προκειμένου να φανεί η μπλούζα με τη σημαία της Τουρκίας που φορούσε από μέσα.
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία αντίδρασης από τους άνδρες ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν άμεσα για να απομακρύνουν τους δύο Τούρκους, αλλά αντίθετα τους περίμεναν να τελειώσουν ό,τι έκαναν.
Οι δύο δράστες συνέχισαν τις προκλήσεις και μετά την αποχώρησή τους από τον χώρο του ιερού της Αγίας Σοφιάς φωνάζοντας ότι «ο χώρος αυτός δεν είναι μουσείο αλλά τζαμί».
Από το θρησκευτικό και εθνικιστικό μένος τους δεν ξέφυγαν ούτε οι τουρίστες τους οποίους επέκριναν γιατί φορούσαν παπούτσια, πράγμα που απαγορεύεται στο κατά τους ίδιους «τζαμί».


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: