Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Σκόπια: Οι δήμαρχοι αντιδρούν στην παραμονή προσφύγων στη χώρα


«Ο δήμος Σβέτι Νικόλε, δεν έχει ούτε τις εγκαταστάσεις, ούτε τη δυνατότητα, ούτε τη διάθεση για να φιλοξενήσει πρόσφυγες στην επικράτειά του για μακρόχρονη παραμονή, όπως προβλέπει η στρατηγική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής», δήλωσε ο δήμαρχος Τάσεφ σε ειδική συνεδρίαση για τους πρόσφυγες.

Στις συνεδριάσεις του δήμου, δήλωσε ότι λαμβάνει καθημερινά από τους πολίτες ανησυχητικές ερωτήσεις σχετικά με το εάν η γεωργική γη τους θα δοθεί στους πρόσφυγες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης των Συνδικάτων, με τη σειρά του, παραπονέθηκε ότι η στρατηγική και το σχέδιο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες δεν υπήρξε διαφάνεια από το υπουργείο Εργασίας, ούτε κλήθηκαν οι εργαζόμενοι, ούτε η οργάνωση των εργοδοτών για την ευρωπαϊκή πρακτική.
Στη δημόσια ακρόαση, παρευρέθηκαν σήμερα (χθες) και βουλευτές από το SDSM και μίλησαν όσον αφορά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η χώρα από χώρα διέλευσης έγινε χώρα παραμονής των προσφύγων.
Η Γιαγκόντα Σαχπάσκα από το SDSM υποστήριξε ότι ένα παρόμοιο έγγραφο υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση του VMRO-DPMNE και ότι το 2011 υπήρξε σχέδιο για την κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών για τους πρόσφυγες στο δήμο Σαράι.
(sitel.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: