Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο Ράμα ενώ κατεδάφιζε εκκλησία στις Δρυμάδες …τιμήθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


 Σπάνια στιγμιότυπα/ Πως τιμάται ο Ράμα από την ελληνική εκκκλησία ως ‘Σταυροφόρος’

Κατά την επίσκεψή του, τον Δεκέμβριο του 2015, στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, γράφει, σήμερα, αλβανικό δημοσίευμα.
Συνεχίζει:

Εκείνη την εποχή, ο επικεφαλής της κυβέρνησης, είχε δώσει στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από τη συνάντηση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποδοχή που του επεφύλαξε ο Πατριάρχης Θεόφιλος III και ο λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Φουάτ Τεάλ.
Σε αυτές τις συναντήσεις ο Ράμα τιμήθηκε σε ειδική τελετή. Του απονεμήθηκε ο τίτλος της Τάξης του Υψηλού Σταυρού των Ιπποτών του Αγίου Τάφου. Η τιμή είχε αναφερθεί τότε αλλά χωρίς φωτό ή το βίντεο που εντοπίσθηκε τώρα.
Στην ομιλία του ο μακαριώτατος Θεόφιλος ο Γ΄, Πατριάρχης Ιεροσολύμων, δήλωσε ότι ήταν στην Αλβανία το 2012, ενώ εκθείασε τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου των Τιράνων.
«Είμαστε υπηρήφανοι για τη στενή σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον αδελφό μας, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία παίζει ένα ζωτικό ρόλο στην προώθηση της πολύ- πολιτισμική και πολύ- θρησκευτική κοινωνία της χώρας σας και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι βαθύτατα προσηλωμένος στην ευημερία της Αλβανίας και όλων των λαών της», είπε ο Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ΄.
Και κλείνει το δημοσίευμα:
«Εκείνη την εποχή ο Ράμα είναι μια έντονη συζήτηση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, μετά την κατεδάφιση μιας εκκλησίας στις Δρυμάδες.
"Ο Ράμα με Έλληνα Πατριάρχη"
http://www.dailymotion.com/embed/video/x5vmuml



(Lapsi.al)

Δεν υπάρχουν σχόλια: