Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αλβανία: Σε έξαρση οι πυρκαγιές- ο στρατός στην πυρόσβεση με όλα τα μέσα



Τα ελληνικά Καναντέρ επέστρεψαν επειγόντως στην Ελλάδα

«Οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν  από βορρά προς νότο να ασχολούνται με την κατάσβεση των πυρκαγιών», γράφει το δημοσίευμα

Αλβανοί στρατιώτες έχουν αποσταλεί σε πολλές περιοχές της χώρας, προσπαθώντας να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν επεκταθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του δυνατών ανέμων αλλά και των απρόσιτων εδαφών στα οποία οι πυρκαγιές μαίνονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του υπουργείου Άμυνας χθες στο μέτωπο των πυρκαγιών βρίσκονταν 236 στρατιώτες από το τμήμα Διοίκησης και Υποστήριξης του Στρατού, με 15 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά και τρία ασθενοφόρα.
Το μεγαλύτερο τμήμα του στρατού αποτελούμενο από 96 στρατιώτες,  ασχολείται με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο χωριό Κους στο δήμο Βόρα. Στο μέτωπο αυτό έχουν αποσταλεί πέντε οχήματα, τρία πυροσβεστικά και δύο ασθενοφόρα, λόγω της απειλής εργοστασίου πυροτεχνημάτων.
Τα ελληνικά Καναντέρ επέστρεψαν επειγόντως στην Ελλάδα
«Πυρκαγιές, η Αθήνα απέσυρε επειγόντως τα αεροπλάνα από τη νότια Αλβανία», γράφει το δημοσίευμα
 «Με επείγουσα εντολή του επικεφαλής του ελληνικού στρατού και χωρίς καμία εξήγηση τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Canadair»,  απομακρύνθηκαν από τον εναέριο χώρο της Αλβανίας», γράφει σε δημοσίευμα του το ‘Top Channel’.
Το αλβανικό δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές προσκείμενες την πυροσβεστική υπηρεσία στην Αθήνα, αναφέρει ότι  μετά από εντολή που στάλθηκε στις 12:45 τοπική ώρα λόγω έκτακτης ανάγκης, αμέσως τα δύο αεροσκάφη που είχαν ολοκληρώσει τις δραστηριότητές τους στις περιοχές Βουλαράτες, Μουζίνα, Δρόβιανη και Ζερβάτες, στο νότιο τμήμα της χώρας επέστρεψαν στη βάση τους, την Ελευσίνα.
«Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην Ελλάδα  είναι ομαλή και δεν υπάρχουν έντονα μέτωπα φωτιών, κανείς δεν γνωρίζει γιατί ο επικεφαλής του ελληνικού στρατού αποφάσισε την εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων στη χώρα μας, όπου η κατάσταση έχει φθάσει σε ανώτατο σημείο, όπως είπαν πηγές προσκείμενες στην (αλβανική) πυροσβεστική υπηρεσία στο Top Channel».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: