Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Σύγκλιση Στόλων στο Α.Αιγαιο 20 ημέρες πριν τις τουρκικές εκλογές: «Καταιγίδα» ΠΝ απέναντι στην “Beyaz Fırtına”






Μεγάλης έκτασης αεροναυτικές ασκήσεις έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει το τουρκικό Ναυτικό στα τέλη Μαΐου στο ανατολικό Αιγαίο με το ΠΝ να απαντά αμέσως μετά με δική του άσκηση «Καταιγίδα», τη μεγαλύτερη για το 2018, σε μια περίοδο  όπου η Άγκυρα έχει πει ότι θα αντιδράσει στην παροχή ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ Β1219/18 και Β1218/18 που εξέδωσε, Τουρκία έχει δεσμεύσει τρεις μεγάλες περιοχές στο ανατολικό Αιγαίο για χρονικά διαστήματα από τις 23 μέχρι και τις 24 Μαΐου.
Η μία περιλαμβάνει σχεδόν όλη τη χερσόνησο της Μαρμαρίδας φτάνοντας μέχρι την Κω και την Σύμη. Η δεύτερη δεσμεύει σχεδόν όλη την νότια παραλία του Τσεσμέ και η τρίτη την έξοδο του κόλπου της Σμύρνης.
Η τουρκική άσκηση ονομάζεται “Beyaz Fırtına” που σημαίνει «Λευκή Καταιγίδα», ενώ το ΠΝ θα πραγματοποιήσει την δική του «Καταιγίδα» μια εβδομάδα περίπου αργότερα.
Η Τουρκική άσκηση τις περασμένες χρονιές είχε συμπεριλάβει  σενάρια βολών με πραγματικά πυρά όπως  βολές τορπιλών, πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και βολές πυροβόλων.
Το 2016, στο πλαίσιο της ίδιας άσκησης,  είχαν βυθίσει παροπλισμένη  φρεγάτα από τις βολές πυραύλων και τορπιλών μέσα σε 15 λεπτά.
Μια εβδομάδα αργότερα την τουρκική άσκηση και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο Ελληνικός Στόλος θα «εξαπολύσει» την δική του «Καταιγίδα», στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος τόσο το σύνολο των σκαφών όλων των ναυτικών Διοικήσεων όσο και μαχητικά της ΠΑ και όλα αυτά 20 περίπου ημέρες πριν τις τουρκικές πρόωρες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Ιουνίου.
Πέρυσι στην άσκηση του ΠΝ είχαν εκτελεστεί πολλαπλά αντικείμενα στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.









 Πηγη:Pronews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: