Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 61, μωρό 8 μηνών πέθανε από τα δακρυγόνα


Πόλη της Γάζας- MA’AN NEWS AGENCY
Ο υπουργός Υγείας της Γάζας ανέφερε την Τρίτη ότι από την Δευτέρα, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις 61 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κοριτσιού  8 μηνών που πέθανε από ασφυξία λόγω σοβαρής εισπνοής δακρυγόνων.







Το κοριτσάκι ονομαζόταν Λαϊλά Ανβάρ αλ Γκαντούρ και ήταν από την πόλη της Γάζας.
 Σύμφωνα με το υπουργείο 2.771 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων 225 παιδιών και 86 γυναικών.
Ο 16χρονος Ταλάλ Αντέλ Ματάρ,  υπέκυψε την Τρίτη, καθώς είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα τη Δευτέρα.
Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο  30χροος Ομάρ Αμπού αλ Φουλ, υπέκυψε την Τρίτη το πρωί από τα τραύματα που είχε όταν χτυπήθηκε τη Δευτέρα στα ανατολικά της Πόλης της Γάζας.
Η επίθεση του ισραηλινού στρατού με πραγματικά πυρά κατά των Παλαιστίνιων αμάχων διαδηλωτών έγινε κατά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας την με τον τρόπο αυτό ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: