Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Με πνεύμα Βυζαντινής Αυτοκρατορίας: Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ - Νίκησε 94-100 την Μονακό - Εκανε περήφανη την Ελλάδα










Η ΑΕΚ κατέκτησε το Champions League και έγραψε ιστορία για 3η φορά. Μεγάλη και άξια νίκη για την Ενωση, που επιβίωσε στα δύσκολα και όταν έφτασε η ώρα του final four ήταν έτοιμη να πάρει και πάλι την κούπα.
Είναι ο 19ος μπασκετικός τίτλος της Ελλάδας σε συλλογικό επίπεδο, που παραμένει σταθερά στην κορυφή της Ευρώπης
Απίστευτες εικόνες στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου και τον Πολ Λακόμπ να κλαίει στον πάγκο της Μονακό!
Η Μονακό του τριπλάσιου μπάτζετ και της μόλις μίας ήττας υποκλίθηκε στη νέα βασίλισσα της Ευρώπης (100-94)! Η ΑΕΚ μεγάλο αγώνα και έστειλε στα ουράνια τους Ελληνες!
Η ΑΕΚ επέστρεψε στο προσκήνιο και στην Ευρώπη. Η Ένωση έλεγξε τον μεγάλο τελικό από τα πρώτα λεπτά, σε ένα... κολασμένο ΟΑΚΑ και κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, στέλνοντας τους χιλάδες φίλους της στα ουράνια για μία ακόμα φορά!
Η Ένωση κυριάρχησε πλήρως στο παιχνίδι, είχε απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα της Μονακό και ακόμα κι όταν το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει στο τρίτο δεκάλεπτο (59-59, 26’), βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν και έφτασε σε έναν ακόμα θρίαμβο.


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: