Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ο Ζάεφ προσμένει υποστήριξη για το όνομα από την αντιπολίτευση


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είπε ότι είναι πολύ θετικό που έγιναν τεράστια βήματα προόδου για την επίλυση του ονόματος και ελπίζει για ό, τι έχει μείνει στο τέλος, το οποίο είναι σοβαρό και σημαντικό, να βρεθεί μια λύση που θα σέβεται την αξιοπρέπεια και των δύο χωρών και την ταυτότητα των πολιτών.

 Η παρέμβαση έγινε από την Οχρίδα, εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και του Νίκου Κοτζιά με τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα.
«Η κυβέρνηση παραμένει με τη μέγιστη δέσμευση της διαδικασίας ως η πιο υπεύθυνη οντότητα, αλλά αναμένει στήριξη από την αντιπολίτευση», τόνισε.
Όσον αφορά τα σχόλια της αντιπολίτευσης ότι δεν ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι έργο της αντιπολίτευσης να είναι επικριτικά προσανατολισμένη.
«Ζητήσαμε επανειλημμένα μια συνάντηση ηγεσίας, θέλουμε να ενημερώσουμε, αλλά αυτό αποφεύγεται. Χρησιμοποιώ κάθε δυνατή ευκαιρία για ενημέρωση. Γνωρίζετε ότι στις τελευταίες συναντήσεις δεν υπήρξαν σημαντικά βήματα από την τελευταία φορά στη Βιέννη. Η αντιπολίτευση γνωρίζει και  πιστεύω ότι οι πολίτες ξέρουν που βρισκόμαστε», δήλωσε ο Ζάεφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
«Θέλω η ‘μακεδονική’ αντιπολίτευση και η κυβέρνηση να συναντηθούν σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Πιστεύω ότι όλοι περιμένουμε να εγγυηθούμε στους πολίτες της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» ένα καλό μέλλον, και σε αυτό το όνομα θα μπορέσουμε να βρούμε μια σοφή λύση, πίσω  από την οποία θα βρίσκονται σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες», δήλωσε ο Ζάεφ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: