Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Μάικ Πομπέο: Η Τουρκία και η Ρωσία προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια


 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε την Ρωσία και την Τουρκία για αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Πομπέο μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία προσπαθούν να επέμβουν στα Βαλκάνια.
Αναφερόμενος για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία, είπε ότι δεν υπάρχει τελική απόφαση.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να μην πάρει η Τουρκία το S-400, δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη και ελπίζω να μην το πάρει», δήλωσε ο Πομπέο.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά, «η Άγκυρα θα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με την πολιτική της Συμμαχίας».
Ο Πομπέο αναφέρθηκε στους κινδύνους στη Βοσνία, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές, «γνωρίζουμε ότι η Ρωσία εργάζεται σκληρά για να αποσταθεροποιήσει την περιοχή», τόνισε.
«Όπως και η Τουρκία;» ρωτήθηκε από μέλος της Επιτροπής.
«Ναι, το ίδιο και η Τουρκία».
«Εργαζόμαστε σε μια νέα στρατηγική που θα μας φέρει σε καλύτερη θέση», τόνισε.
Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα:
«Προηγουμένως, παρόμοια δήλωση ήρθε από την προεδρία της Βουλγαρίας. Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ  κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση στα Βαλκάνια γιατί οι βαλκανικές χώρες βρίσκονται υπό την επιρροή της Ρωσίας και της Τουρκίας», όπως σημειώνεται.



Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: