Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Έβρος: Επιστρέφει άμεσα στην Τουρκία ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές

Ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο από έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς απολογήθηκε το πρωί της Πέμπτης (03.05.2018) "Δεν ήξερα ότι βρισκόμουν στην Ελλάδα και πίστεψα ότι οι στρατιώτες ήταν Τούρκοι" είπε ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ. Ο δικηγόρος του, κ. Χρήστος Καπετανίδης, στην εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon είπε ότι σε λίγες μέρες θα επιστρέψει σπίτι του. Σε κάθε περίπτωση για το υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι το επεισόδιο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία

Μέσα σε δυο με τρεις ημέρες, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, αναμένεται να επιστρέψει στην Τουρκία, ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες (02.05.2018), όταν μπήκε παράνομα στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Χρήστο Καπετανίδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, η διαδικασία της απέλασης διαρκεί συνήθως γύρω στις 7-8 ημέρες, αλλά στην περίπτωση του πελάτη του οι διαδικασίες αναμένεται να επισπευσθούν.
Εικόνες από τη μεταγωγή του στα δικαστήρια

















Τι ζήτησε η υπεράσπιση 

Όπως μεταδίδει το evros-news, ο Μουσά Αλερίκ και η υπεράσπιση του, ζήτησαν να μείνει σε ξενοδοχείο μέχρι να απελαθεί στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι ο εκσκαφέας που οδηγούσε ο Αλερίκ κατασχέθηκε, ενώ όπως αποδείχθηκε στην διάρκεια της δίκης, δεν υπήρχαν και τα έγγραφα για να αποδειχθεί πως ανήκε στον Δήμο Αδριανούπολης.

Ο Αλερίκ είχε για λίγο συζήτηση και με τον Τούρκο Πρόεξνο Κομοτηνής, ο οποίος παραβρέθηκε στην δίκη στα δικαστήρια της Ορεστιάδας.
 
 
 
 "Δεν κατάλαβα ότι μπήκα στην Ελλάδα"

Στον 38χρονο επιβλήθηκε φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή, πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα, με το οποίο πέρασε παράνομα στην Ελλάδα.

Στην απολογία του είπε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στην Ελλάδα. Τόνισε ότι ακόμα και όταν τον πλησίασαν Έλληνες στρατιώτες, πίστευε πως τον πλησίαζαν Τούρκοι στρατιώτες. Πλέον αναμένεται να απελαθεί και να επιστρέψει στην Τουρκία.

Ο άνδρας εμφανίστηκε με ένα σκαπτικό μηχάνημα και παρά τις επισημάνσεις από την ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και στη συνέχεια δεν υπάκουσε στις εντολές να σταματήσει. Το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δεν είπε τίποτα.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις υποδείξεις των Ελλήνων στρατιωτών αρχικά δεν σταματούσε. Το μηχάνημα διήνυσε αρκετά μέτρα, καθώς ο οδηγός του έμοιαζε να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ η πορεία του σταμάτησε όταν κόλλησε σε ένα χαντάκι.


Το επεισόδιο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το Υπουργείο Άμυνας

Μετά τη σύλληψή του έδειξε αρκετή ψυχραιμία, δήλωσε και ο ίδιος ότι είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης και ότι έκανε λάθος, ωστόσο όλα ερευνώνται…

Για το υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι το επεισόδιο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για πολίτη που έκανε λάθος ή έδειξε υπερβολική συμπεριφορά, προσπάθησε δηλαδή να κάνει επίδειξη σε συναδέλφους του ή να προκαλέσει τους Έλληνες στρατιώτες, αλλά τίποτε περισσότερο.

Πηγές: evros-news, thrakinea.gr,
newsit.gr,Οnalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: