Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Σκόπια- Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών: Και οι δύο πλευρές έχουν τη βούληση να επιλύσουν το ζήτημα του ονόματος



«Το θέμα της ονομασίας θα πρέπει να επιλυθεί φέτος, ειδάλλως το status quo θα συνεχισθεί επί χρόνια. Υπάρχει βούληση  και από τις δύο πλευρές και μπορεί να επιτευχθεί ένας κοινά αποδεκτός συμβιβασμός. Ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς διαδραματίζει βασικό ρόλο, αλλά οι κυβερνήσεις και

 των δύο χωρών είναι αυτές που καθοδηγούν τη διαδικασία. Απαιτείται εποικοδομητικό πνεύμα, δημιουργικότητα και ευελιξία. Η «μακεδονική» κυβέρνηση είναι θετική  και δημιουργική, όπως και η κυβέρνηση της Αθήνας και επομένως βλέπω φως στο τέλος μιας μακράς σήραγγας».
Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.
«Χαιρετίζουμε το θετικό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές έχουν τη βούληση και μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν βιώσιμο και αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό. Οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις επιβεβαιώνουν τη βούληση για επίλυση του προβλήματος, τώρα και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για βαρύ συμβιβασμό. Η Γερμανία υποστηρίζει πλήρως την εξεύρεση λύσης στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο Ροτ.
Ζήτησε, ακόμη, να μην τοποθετούνται κόκκινες γραμμές και υπάρχει ανάγκη για διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: