Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αγνοήσει τις πρόωρες τουρκικές εκλογές


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να στείλει αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει τις εκλογές στην Τουρκία που έχουν προγραμματισθεί για τις 24 Ιουνίου.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν προτίθεται να παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία και κατά συνέπεια, δεν θα σχολιάσει τα αποτελέσματα της που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
»Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει ευρωβουλευτής που αποφασίσει να παρακολουθήσει αυτές τις εκλογές, αυτός ή αυτή,  θα το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία και κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τυχόν δημόσιες δηλώσεις ή ενέργειες δεν θα πρέπει να συνδέονται με τη συμμετοχή τους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνουν οι συμπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ομάδας για τη Στήριξη της Δημοκρατίας και τον συντονισμό των εκλογών, βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Ντέιβιντ Μακάλιστερ και Λίντα Μακαβάν.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν παρακολούθησε ποτέ τις εκλογές στην Τουρκία, λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος τους και αποφάσισε να συνεχίσει αυτήν την πρακτική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: