Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

«Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Σκόπια»


«Η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην πΓΔΜ, η συμβολή της χώρας στην παγκόσμια ασφάλεια και η στρατηγική δέσμευση των πολιτών, των κομμάτων και της κυβέρνησης, για πλήρη ένταξη στη Βορειο- Ατλαντική Συμμαχία, ήταν τα θέματα της συνάντησης της αναπληρώτριας  πρωθυπουργού  και υπουργού  Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα με τον Γουίλιαμ Μπέρκλεϊ, διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και την Τίνα Καϊντάνου, βοηθό γραμματέα για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

Ο Μπέρκλεϊ τόνισε ότι τα Σκόπια έχουν συμμάχους στον Λευκό Οίκο, καθορίζοντας ως μεγάλο επιχείρημα για την επιτυχία της χώρας την ικανότητα της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις και να λύσει τα προβλήματα με διαπραγμάτευση. 
Επεσήμανε ότι η επιτυχία της χώρας να λάβει πρόσκληση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ θα αποτελέσει παράδειγμα το οποίο θα επηρεάσει την εξέλιξη των γεγονότων σε χώρες της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της Σεκερίνσκα στις Ηνωμένες Πολιτείες  επιβεβαιώθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ  των δύο χωρών.
Η Σεκερίνσκα συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό της, Τζέιμς Ματίς, ο οποίος επιβεβαίωσε την αμερικανική υποστήριξη για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και πραγματοποίησε, επίσης, συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Κογκρέσου και της Γερουσίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: