Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Αλβανίδα πρόεδρος στα Σκόπια;Η  Αλβανίδα δήμαρχος του Τέτοβο που είναι αντιπρόεδρος του κόμματος  της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (BDI ή DUI) εξέφρασε χθες τη φιλοδοξία για την προεδρία του κράτους των Σκοπίων.

Σε συνέντευξή της  στην εκπομπή «ClickPlus» της τηλεόρασης ‘21’ (Tv 21) ανέφερε ότι στο μέλλον θα μπορούσε να γίνει η πρόεδρος της χώρας.
Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν το επόμενο έτος και θα μπορούσε να είναι η υποψήφια για την προεδρία έπειτα από συναινετική συμφωνία.
Η δήλωσή της είχε ευρεία αποδοχή από τους Αλβανούς των Σκοπίων και χαρακτηριστική ήταν η φράση ενός πολίτη του Τέτοβο: «Εσείς ως πρόεδρος του κράτους θα μπορέσετε να μας βοηθήσετε».
Η Τέουτα Αρίφι είναι η μοναδική δήμαρχος που έχει κερδίσει δύο διαδοχικές αναμετρήσεις και ενδέχεται να είναι η μοναδική που θα μπορούσε να προταθεί για την προεδρία της χώρας.
Η Αρίφι είχε διατελέσει αναπληρώτρια πρωθυπουργός για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση επί κυβερνήσεων Νίκολα Γκρούεφσκι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: