Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Σκοπιανό: Επικοινωνία Τσίπρα με τον Αμερικανό Αντιπροέδρο Μαικ Πέινς


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το ονοματολογικό της ΠΓΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τυπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα δε με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Πένς αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για εξεύρεση λύσης και τον κομβικό ρόλο της για το μέλλον της περιοχής.Παράλληλα, τόνισε, πως στηρίζει τις προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ΠΓΔ.
Νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ ανέφερε: «Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων»

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: «Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς. Τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».
 
 
 Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: