Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Σκόπια: Η Ελλάδα ζητά μόνο μια συνταγματική τροπολογία


Η Ελλάδα ζητά από τα Σκόπια να υιοθετήσει μια τροπολογία του Συντάγματος που θα επιλύσει τη διαφορά, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Τόνι Ντεσκόσκι στην τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων.

«Δεν απαιτούν από εμάς να τροποποιήσουμε οποιοδήποτε άρθρο  του Συντάγματος, δεδομένου ότι η τροποποίηση έγινε στις 6 Ιανουαρίου του 1992, πριν από τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Μπάντιντερ και επαληθεύθηκε με την Ενδιάμεση Συμφωνία», είπε ο καθηγητής.
Η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών και η παράταση του διαλόγου για τη διαφωνία του ονόματος  υπάρχει εξαιτίας της Ελλάδας που ζητά την τροποποίηση για την επιβεβαίωση της εσωτερικής χρήσης του νέου ονόματος, ενώ από την άλλη πλευρά, στα Σκόπια, υπάρχει η επιμονή το νέο όνομα να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση και όχι στο εσωτερικό.
Ο καθηγητής Ντεσκόσκι που ήταν μέρος της ομάδας στη δίκη κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επεσήμανε αυτή τη στιγμή η διαφορά των δύο πλευρών βρίσκεται στο  ότι ενώ η Ελλάδα ζητά το διεθνές όνομα «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» να ισχύσει και στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση επιμένει στη χρήση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο εσωτερικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: