Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Α. Τσίπρας: «Θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου εξ' αποστάσεως στους Έλληνες του εξωτερικού»....ΔΥΣΤΥΧΟ ΕΘΝΟΣ !!!











Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός , κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή όσον αφορά την υπόθεση Novartis.
«Κάτω από ισχυρές πιέσεις που δέχεται από τους βαρόνους του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και ψάχνει να βρει ένα πρόσχημα, ώστε να μην ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για κατάτμηση της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών» είπε ο κ. Τσίπρας.
Το πρόσχημα αυτό είναι η πρόταση να δοθεί η δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, τόνισε και παρατήρησε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «κρούει ανοιχτές θύρες».
Είπε συγκεκριμένα: «Ακουσα τον κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί να υπεκφύγει μπροστά σε μια νέα πρόταση μεταρρυθμιστική για την κατάτμηση των περιφερειών, που είναι αναγκαία για να μην συνεχίσει η βαρονία. Μια πρόταση που η ίδια η ΝΔ είχε θέσει ως προϋπόθεση. Κάτω από τις πιέσεις των βαρόνων υιοθετεί μια άλλη θέση. Το πρόσχημα είναι η ψήφος των εγγεγραμμένων στους καταλόγους που κατοικούν στο εξωτερικό. Του απαντώ ότι κρούει ανοικτές θύρες. Αυτούς τους ανθρώπους που αναγάαστηκαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, η δική του παράταξη τους έδιωξε στο εξωτερικό και εμείς θα τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως. Ποιο θα είναι το πρόσχημα, που θα σκαρφιστεί τώρα που δεσμεύομαι ότι η επόμενη πρωτοβουλία θα είναι η θεσμοθέτηση της ψήφου των εγγεγραμμένων που ζουν στο εξωτερικό;» υπογράμμισε.



Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: