Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Στις ΗΠΑ ο Νίκος Κοτζιάς: Εβδομάδα επαφών με Πομπέο - Ντιμιτρόφ - Νίμιτς


Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, θα συναντηθεί, τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, στην Ουάσιγκτων, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μ. Pompeo. Οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας, αλλά και σε ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, W. Mitchell.

Την επομένη, Τρίτη, 22 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, J. Bolton.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει, επίσης, επαφές με ηγετικά στελέχη των δύο Νομοθετικών Σωμάτων των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων με τους Συμπροέδρους του “Congressional Hellenic Caucus” και της “Congressional Hellenic Israeli Alliance” (CHIA), καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί, την Τετάρτη 23 Μαΐου με τον ΓΓ ΟΗΕ, A. Guterres. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις τελευταίες εξελίξεις ως προς τo Κυπριακό καθώς και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος της πΓΔΜ. Θα συζητηθεί ακόμη η πορεία μεταρρύθμισης των ΗΕ.

Την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μ. Lajčák.

Την Πέμπτη και Παρασκευή 24-25 Μαΐου, επίσης στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του της πΓΔ, N. Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ ΗΕ, Μ. Nimetz.  
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: