Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Καρακατσάνοφ: «Η Ίλιντεν είναι μια βουλγαρική εξέγερση, μέρος της κοινής μας ιστορίας» ..........ΠΑΝΟΥΡΓΟΙ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ!


«Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ: Η ΄Μακεδονία της Ίλιντεν΄ είναι ένα από τα ονόματα που υπάρχει στη συμφωνία»

Υποστηρίζουμε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,  έχουμε προθέσεις να μην προδώσουμε την ιστορία και να διωχθούν οι άνθρωποι με βουλγαρική συνείδηση στη «Μακεδονία», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, στη εκπομπή ‘Πρωϊνό’ της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι άκουσε για τα πιθανά ονόματα της «Μακεδονίας» ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας της (επανάστασης) Ίλιντεν», όπως και για «Βαρδάρη», «Βόρεια» ή «Άνω».
Αναφερόμενος στην ονομασία ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας της  Ίλιντεν» που συζητήθηκε μεταξύ των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Σκοπίων, τόνισε ότι «η Ίλιντεν (Ιλί = Ηλία, Ντεν= ημέρα, μέρα του προφήτη Ηλία) είναι μια βουλγαρική εξέγερση, μέρος της κοινής μας ιστορίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο χώρες (Σκόπια και Ελλάδα) έχουν φθάσει σε αποτελέσματα. 
«Εμείς λέμε ότι το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» δεν διαστρεβλώνει την ιστορία και τη δίωξη των ατόμων με βουλγαρική αυτογνωσία στην ‘Μακεδονία’», είπε ο Καρακατσάνοφ.
Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτή η τεχνητή διαφωνία του ονόματος τελειώνει, που εμποδίζει την ένταξη της πΓΔ στην ΕΕ. 
 «Στην Βουλγαρία υπάρχουν πολλά άτομα που κατάγονται από τη ‘Μακεδονία’ και με αυτήν είμαστε ιστορικά συνδεδεμένοι, όπως η Ελλάδα με την Κύπρο, η Σερβία και το Μαυροβούνιο», είπε ο υπουργός.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: