Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη









Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., υψώθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.
Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, ενώ για την έπαρσή της απαιτήθηκε ειδικός γερανός αλλά και η βοήθεια τόσο του στρατού όσο και των προσκόπων.
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Διδυμοτείχου από το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και μεταφέρθηκε, τον Οκτώβριου του 2012, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η έπαρσή της με ειδικό γερανοφόρο.
Η τεράστια σε μέγεθος σημαία, με διαστάσεις 17,46 Χ 27,52 μέτρα, είχε καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998 και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.
Δείτε τα video:

 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: