Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Σερβία- Τουρκία: «Ποτέ οι σχέσεις μας δεν ήταν καλύτερες»


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα (χθες) στην Κωνσταντινούπολη ότι οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται, πλέον, σε υψηλό επίπεδο και παρέχεται η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων, καλώντας τους Τούρκους επενδυτές να συνεχίσουν να επενδύουν στη Σερβία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι ο στόχος των εμπορικών ανταλλαγών με τη Σερβίας είναι να φθάσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην ομιλία του στο τουρκο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι τα τουρκικά ΜΜΕ μίλησαν για τις καλύτερες  ποτέ σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ και του βασιλιά Αλέξανδρου της Σερβίας.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έφθασε στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή το απόγευμα , όπου ξεκίνησε διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία.
Έγινε δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αεροδρόμιο με στρατιωτικές τιμές, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: