Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ο Ιβάνοφ αποδέχθηκε την πρόσκληση για συνάντηση πολιτικών αρχηγών αύριο για το όνομα


Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος της ονομασίας και των κρατικών συμφερόντων της Δημοκρατίας.

«Μέχρι σήμερα, 18 Μαΐου 2018 προς τον πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» υπεβλήθησαν πλήρεις απαντήσεις στα αιτήματα που διατυπώθηκαν στις 29 Μαρτίου 2018, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου κειμένου της διμερούς συμφωνίας για την υπέρβαση της διαφωνίας του ονόματος  που υποβλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι με αυτόν  τον τρόπο  γίνεται επιλεκτική ενημέρωση του προέδρου της χώρας», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ιβάνοφ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος θα ενημερωθεί αύριο για την ουσία και τις λεπτομέρειες των συνομιλιών κατά τη διαδικασία αναζήτησης λύσης στη διαφωνία του ονόματος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: