Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ζόραν Ζάεφ: Μόνο στο όνομα της «Ίλιντεν Μακεδονίας» μπορεί να γίνει συνταγματική αλλαγή !! ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ!


Η πρόταση για τη «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι. 
Παρά το κρύο ντουζ από την ελληνική κυβέρνηση, ο Ζαέφ πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να αλλάξουν γνώμη.

Ο Ζάεφ ισχυρίζεται ότι η αποδοχή erga omnes και οι συνταγματικές τροποποιήσεις ισχύουν μόνο για το πακέτο «Ιλιντένσκα Μακεντόνια» κακι όχι για οποιαδήποτε άλλη λύση.
Η ελληνική κυβέρνηση τόνισε επίσης σήμερα ότι βλέπει μια μελλοντική λύση σε ορισμένες από τις προτάσεις του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, όπως  Άνω, Βόρεια, του Βαρδάρη, Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας (Σκόπια), που ήταν οι πέντε προτάσεις που τον Ιανουάριο έθεσε στο τραπέζι  ο Νίμιτς για διερεύνηση.
Ωστόσο και η αντιπολίτευση αντιτάχθηκε στη δέσμη που προβλέπει συνταγματικές αλλαγές.  Σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του VMRO-DPMNE ζήτησε την πρόταση της κυβέρνησης εγγράφως.
 Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Από σήμερα μέχρι το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους οποίους θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, και τη διαφορά του ονόματος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: