Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Πρόεδρος Βουλγαρίας: Χρειαζόμαστε την «βουλγαρική ροή»- άμεση προμήθεια ρωσικού αερίου μέσω του Εύξεινου Πόντου



«Η Βουλγαρία χρειάζεται άμεση προμήθεια ρωσικού αερίου μέσω του Εύξεινου Πόντου. Αυτή η οδός παράδοσης θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ενεργειακής ασφάλειας και αποτελεσματικότητας όχι μόνο για τη Βουλγαρία αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτό δήλωσε την Τρίτη,  ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, πριν από την πτήση του στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
 «Όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, νομίζω ότι η Βουλγαρία χρειάζεται άμεση προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Εύξεινου Πόντου. Ας την ονομάσουμε «βουλγαρική ροή» [Български поток]. Η προσέγγιση αυτή υπαγορεύεται από την κοινή λογική και την απαίτηση για την ενεργειακή ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, όχι μόνο για τη Βουλγαρία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», ανέφερε.
Οι δηλώσεις του Βούλγαρου προέδρου που δεν συνάδουν πάντοτε με τις θέσεις της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, προκάλεσαν σύγχυση στην βουλγαρική πολιτική σκηνή.
«Η λογική επιλογή της Βουλγαρίας είναι η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου  απευθείας από τη Ρωσία και η διοχέτευση του μέσω του βουλγαρικού εδάφους στην Ευρώπη», πρόσθεσε- σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Μπλιτζ’.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: