Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ανησυχίες εγείρουν τα μηνύματα του αντιπροέδρου της Τουρκίας σε ομιλία του για την Θράκη


Έντονη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου αναφορικά με την ζωή των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα «Τουρκικά Νέα» ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του, «καταβάλει προσπάθειες για τους Δυτικοθρακιώτες αδερφούς του» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πιο αναλυτικά ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε: “Γνωρίζουμε πως οι αδερφοί μας στην Δυτική Θράκη περνάνε δύσκολες μέρες και ότι στην περίοδο της οικονομικής στενωπού της Ελλάδος, οι άνθρωποι μας στην Δυτική Θράκη το αισθάνονται αυτό στο σύνολο των κυττάρων τους. Καταβάλλουμε μια προσπάθεια για αυτούς. Θα δείτε πως σύντομα. Θα το ξεπεράσουμε. Δεν γίνεται να τις πω εδώ, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες. Υπάρχουν βήματα που κάνουμε και αυτά θα τα κάνουμε οπωσδήποτε”.

Και ενώ μπορεί να είναι κατανοητό το ενδιαφέρον του Τούρκου αντιπροέδρου για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Θράκης, ερωτηματικά προκαλεί η επισήμανση του Χακάν Τσαβούσογλου ότι «Καταβάλλουμε μια προσπάθεια για αυτούς», εννοώντας τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες.
Το σχόλιο όμως: «Θα δείτε πως σύντομα. Θα το ξεπεράσουμε. Δεν γίνεται να τις πω εδώ, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες. Υπάρχουν βήματα που κάνουμε και αυτά θα τα κάνουμε οπωσδήποτε”. εγείρει ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες. 
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: