Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Παρέμβαση Μέρκελ στο όνομα- τηλεφωνική επικοινωνία με Ζάεφ και Τσίπρα


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πρωθυπουργού των Σκοπίων και της Ελλάδας, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα της γειτονικής χώρας.

Το γραφείο Τύπου  της καγκελαρίου επιβεβαίωσε στα γερμανικά ΜΜΕ ότι η Μέρκελ  είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους δύο πρωθυπουργούς, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι οι συνομιλίες έγιναν δύο ημέρες μετά τη δημόσια δήλωση του Ζάεφ ότι η πρόταση για το όνομα είναι η ‘Ιλίντενα Μακεντόνια’ και το κρύο ντους από την Αθήνα μέσω της απάντησης της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα όνομα με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό.
Η Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της Συνάντησης ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων είχε χωριστές συναντήσεις με τον Ζάεφ και τον Τσίπρα, δηλώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν.
Η Μέρκελ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τα Σκόπια εξαρτώνται άμεσα από τη διευθέτηση της διαμάχης με την Ελλάδα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: