Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Τουρκία: Οι συσχετισμοί δυνάμεων σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο [ανάλυση]


Η Τουρκία είναι μεν αρκετά ισχυρή χώρα, δεν είναι όμως ούτε υπερδύναμη ούτε ηγέτιδα χώρα στην περιοχή, αναφέρεται στα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (ΚΥΚΕΣΜΕ) την οποία ανέλυσε και παρουσίασε ο Διευθυντής του Κέντρου Δρ Αριστος Αριστοτέλους, με βάση στοιχεία από ανοικτές και έγκυρες πηγές ( IISS, SIPRI, OEDC, OASE, CIA κ.α.)

«Οι συσχετισμοί δυνάμεων καταδεικνύουν ότι η Τουρκία είναι αρκετά ισχυρή χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή (ΑΜΜΑ) και διεθνώς. Δεν είναι όμως ούτε «υπερδύναμη» ούτε η ηγέτιδα χώρα στην περιοχή. Υπάρχουν και άλλες σημαντικές και υπολογίσιμες χώρες στην περιοχή, οι οποίες είναι σχεδόν το ίδιο ή και μεγαλύτερες σε στρατιωτικά και άλλα μεγέθη όπως η Αίγυπτος και το Ιράν» αναφέρεται στα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της μελέτης.

Διαβάστε την ανάλυση στο newsit.com.cy 
 
 
Πηγη:Onalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: