Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Γιλντιρίμ: Έγκλημα μίσους η πρόταση Σαρκοζί για αφαίρεση στίχων του Κορανίου


«Έγκλημα μίσους» και «μανιφέστο άγνοιας» χαρακτήρισε την Τρίτη ο Μπιναλί Γιλιντιρίμ γαλλική πρόταση που απαιτεί την αφαίρεση ορισμένων στίχων από το Κοράνι στη γαλλική επικράτεια.

«Κανένας δεν μπορεί να τολμήσει να αγγίξει ακόμη ένα γράμμα του Κορανίου, είναι υπό την προστασία του Θεού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο.

Στις 21 Απριλίου, 300 εξέχουσες προσωπικότητες της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βάλς, υπέγραψαν ένα ανοιχτό μανιφέστο απαιτώντας την κατάργηση ορισμένων τμημάτων του Κορανίου, τα οποία ισχυρίζονται ότι προωθούν τη βία και εμπεριέχουν αντισημιτικές αναφορές.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ καταδίκασε αυτή τη συμπεριφορά, απαιτώντας η γαλλική κυβέρνηση να αγνοήσει το μανιφέστο των «300».
Έντονα αντέδρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα - CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. «Δεν είναι το Κοράνι που είναι ξεπερασμένο, εσείς είστε ξεπερασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιλιντσάρογλου.

«Αυτή η νοοτροπία σας είναι νοοτροπία και κριτική επιπέδου Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, είναι νοοτροπία Ισλαμικού Κράτους… Στο Κοράνι δεν υπάρχει μνησικακία, υπάρχει ειρήνη και αγάπη. Πώς τολμάτε να προσδιορίζετε έτσι το Κοράνι; Ο σεβασμός στην πίστη των ανθρώπων είναι απαραίτητος για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» σημείωσε. 

 Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο Ερντογάν είχε στείλει το δικό του μήνυμα προς τη Δύση. "Ε, Δύση! Συνεχίστε να επιτίθεστε στο ιερό βιβλίο μας. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα επιτεθούμε στα ιερά σας βιβλία, αλλά θα σας διαλύσουμε", ανέφερε σε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις 8 Μαΐου. Περισσότερα ΕΔΩ. 
 
 

Πηγη:Onalert.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: