Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Κατασκευασμένο «ρεπορτάζ» από την Χουριέτ: Ελληνοκύπριες μαθαίνουν τακτικές ανταρτοπόλεμου!

Ακόμη μια κατασκευασμένη ιστορία από τα τουρκικά ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα από την εφημερίδα Χουριέτ.
Συγκεκριμένα, ανέβασε φωτογραφίες που… βρήκε στα social media και χωρίς καμία «διασταύρωση» και ενδοιασμό, υποστήριξε ότι πρόκειται για ντοκουμέντα από εκπαίδευση στο… αντάρτικο Ελληνοκύπριων γυναικών και παιδιών.
Μόνο που φυσικά η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας…
Στις φωτογραφίες απεικονίζονται μεν Ελληνοκύπριες μαζί με τα παιδιά τους να κρατάνε όπλα, όχι όμως για να μάθουν πώς α διεξάγουν αντάρτικο, όπως υποστηρίζουν οι γείτονες, αλλά στο πλαίσιο συγκέντρωσης Ελληνοκύπριων Εθνοφυλάκων και τα όπλα είναι ψεύτικα.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συγκέντρωση που έκαναν οι εθνοφύλακες με ψεύτικα όπλα, στην οποία κάλεσαν γυναίκες και παιδιά για να τους δείξουν κάποιες βασικές τεχνικές.
Οι φωτογραφίες, δε, τραβήχτηκαν σε ένα πάρκο, ενώ η «εκπαίδευση» δεν είχε καμία σχέση με επίσημη άσκηση των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, σύμφωνα με άτομα που μετείχαν στη συγκέντρωση, πολλές φορές οι έφεδροι εθνοφύλακες καλούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να τους κάνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, αλλά και κάποιων στρατιωτικών βασικών κινήσεων, χωρίς φυσικά πραγματικά όπλα.






Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: