Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Βερναδάκης:" Eίμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια"


Πολύ κοντά στην λύση του Σκοπιανού φαίνεται ότι βρίσκονται Ελλάδα και Σκόπια. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφερόμενος στο μακεδονικό ζήτημα, δήλωσε: Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία, αυτό όμως μένει να αποτυπωθεί.

Και πρόσθεσε: Εμείς θέλουμε μια συμφωνία στους δυο βασικούς όρους που έχουμε πει, σύνθετη ονομασία και «erga omnes», δηλαδή για όλες τις χρήσεις, αυτό πρέπει να ενδυθεί με την εγγύηση από την πλευρά των Σκοπίων. Χωρίς αυτές τις έμπρακτες εγγυήσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει σε συμφωνία.

Εάν ο Ζόραν Ζαεφ αποφασίσει να κάνει αυτό το βήμα τότε οι δυο χώρες θα υπογράψουν μια συμφωνία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία η Αθήνα θα ανάψει το πράσινο φως για να συζητηθεί η ένταξη πορεία της ΠΓΔ στην Ε.Ε. ενώ θα κάνει και μια σχετική δήλωση στο ΝΑΤΟ .

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κορυφαίες κυβερνητικές πηγές δικλίδα ασφαλείας για να μην υπάρξουν παρατράγουδα θα είναι η ίδια η συμφωνία αλλά και το γεγονός ότι για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔ θα πρέπει να συναινέσουν όλα τα κοινοβούλια άρα και της Ελλάδας.

Εφόσον τα Σκόπια δεν προχωρήσουν στις δύο υποχρεώσεις, που φαίνεται να έχουν δεχθεί, τότε ούτε και το ελληνικό κοινοβούλιο θα δώσει την συγκατάθεση του για να γίνει η ΠΓΔΜ πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: