Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Υπό στενή επιτήρηση από τις ΕΔ η τουρκική άσκηση EFES 2018: Οι Τούρκοι βγάζουν στο Αιγαίο τα νέα τους αποβατικά








Υπό στενή «παρακολούθηση» από το ΠΝ  βρίσκεται η τουρκική αποβατική άσκηση  EFES 2018 η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Αυτό γιατί όπως αναφέρεται το τουρκικό Ναυτικό πρόκειται να εφαρμόσει  νέες τακτικές αναφορικά με τη χρήση των αποβατικών σκαφών καθώς στην συγκεκριμένη άσκηση πρόκειται να συμμετάσχουν τα δύο νεότευκτα αποβατικά του τα TCG Bayraktar (L-402) και TCG  Sancaktar   (L-403).
Η άσκηση περιλαμβάνει ένα ευρύ χώρο ανάπτυξης και σε αυτό περιλαμβάνεται η Δυτική Ανατολία, το Κεντρικό Αιγαίο, ο  Κόλπος της Σμύρνης καθώς επίσης στο πεδίο Βολής του Ακρωτηρίου Ντογάνμπεϊ ανατολικά της Σάμου.
Η ανάλυση των τουρκικών τακτικών  αφορά και άλλα όπλα, όπως το τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK το οποίο επίσης πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εκτενώς.
Στο διαδίκτυο το τουρκικό Ναυτικό με καταιγισμό βίντεο προπαγανδίζει την άσκηση το κύριο μέρος της οποίας πρόκειται να διεξαχθεί από τη Δευτέρα 7 έως και την Παρασκευή 11 Μαΐου και σε ένα χώρο στο ανατολικό Αιγαίο ιδιαίτερα βεβαρημένο από άποψη έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Πρόκειται ασφαλώς για μια καθαρά επιθετική άσκηση μια  επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ελλάδα, καθώς τόσο το σημείο το οποίο έχει επιλεγεί όσο και το αντικείμενο έχει ως κύριο στόχο επιθετικές αποβατικές επιχειρήσεις.
Έτσι το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει αποβατική ενέργεια, και προφανώς αφορά απόβαση σε ελληνικό νησί, αφού η Τουρκία δεν έχει άλλους γείτονες που θα ενδιαφερόταν για να κάνει απόβαση.
Για αυτό ακριβώς το λόγο η προσοχή του ΓΕΕΘΑ είναι στραμμένη στην συγκεκριμένη άσκηση καθώς το τουρκικό Ναυτικό αναμένεται να εφαρμόσει νέες τακτικές αναφορικά με τις αποβατικές ενέργειες, ενώ η κινητοποίηση αφορά συνολικά την μεγάλη κινητοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Στην άσκηση αυτή της Τουρκίας συμμετέχουν και μονάδες από άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Πακιστάν, η Πολωνία και το Αζερμπαιτζάν.


 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: