Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Οι ΗΠΑ στέλνουν το πρώτο F-35 στην Τουρκία τον Ιούνιο




Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να παραδώσουν στην Τουρκία το πρώτο από τα 100 νέα αεροσκάφη F-35, παρά το νομοσχέδιο του Κογκρέσου των ΗΠΑ που ζητά την παύση των πωλήσεων όπλων λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Τετάρτης από την  τουρκική εφημερίδα HaberTürk.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν την πρώτη παρτίδα  30 μονοκινητήριων μηχανών Lockheed Martin F-35 σε τελετή στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 21 Ιουνίου, μετά την οποία οι Τούρκοι πιλότοι θα λάβουν εντατική εκπαίδευση στα αεροσκάφη στην έδρα της Lockheed Martin, όπως  δημοσιεύει το ‘Defense World’.
Τα μαχητικά υψηλής τεχνολογίας διαθέτουν εντυπωσιακές προδιαγραφές, με μία έκδοση  που περιλαμβάνει τόσο τις κρυφές (stealth ), όσο και τις κάθετες δυνατότητες απογείωσης.
Παρά το γεγονός ότι ένα δικομματικό νομοσχέδιο με σημαντική πολιτική υποστήριξη προσπάθησε να εμποδίσει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, η πώληση των F-35 δεν επηρεάστηκε, δεδομένου ότι τμήματα του μαχητικού παράγονται στην Τουρκία από την κρατική αμυντική εταιρεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TAI), όπως σημειώνει η HaberTürk.
Η τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι η ημερομηνία της 21ης Ιουνίου αποκαλύφθηκε από «διπλωματικούς κύκλους», καθώς  η εφημερίδα ρωτούσε εάν θα γίνει τελικά η πώληση.
Το νομοσχέδιο προτάθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 8 Μαΐου, ζητώντας έκθεση σχετικά με τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, ζητώντας την αναστολή των πωλήσεων όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, μέχρι τη δημοσίευσης της έκθεσης.
Το νομοσχέδιο αναφέρεται σε «τεταμένες σχέσεις» μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας για «προκλητικές ενέργειες» της τουρκικής κυβέρνησης και τη συμφωνία της Τουρκίας για την αγορά των συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: