Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

«Η Τουρκία δεν είναι χωρίς εναλλακτικές λύσεις για τα μαχητικά F-35»



Ο Ισμαήλ Ντεμίρ μίλησε στην τηλεόραση CNN Türk υπογραμμίζοντας  ότι παρά την ένταση στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αγορά των αεροσκαφών F-35 από την Τουρκία,  έγινε συμφωνία πριν από χρόνια, την οποία και οι δύο πλευρές πρέπει να τηρήσουν

Ο επικεφαλής της τουρκικής Άμυνας στον τομέα των αμυντικών προμηθειών δήλωσε ότι ενώ δεν προβλέπει πρόβλημα με την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, που έχουν προγραμματισθεί να φθάσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο, η Τουρκία  έχει εναλλακτικές λύσεις για τα αεροσκάφη που κατασκευάζονται από την Λόκχιντ Μάρτιν, ανέφερε η ιστοσελίδα «Kokpit aviation».


Σχέδιο νόμου που προτάθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 8 Μαΐου,  ζητούσε έκθεση σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας, απαιτώντας  την αναστολή των πωλήσεων όπλων των ΗΠΑ- συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών- στην Τουρκία μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης.
Το σχέδιο νόμου αναφέρεται σε «τεταμένες σχέσεις» μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την Τουρκία για «προκλητικές ενέργειες» καθώς και στη συμφωνία για την αγορά συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.
Ο Ισμαήλ Ντεμίρ μίλησε στην τηλεόραση CNN Türk υπογραμμίζοντας  ότι παρά την ένταση στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αγορά των αεροσκαφών F-35 από την Τουρκία,  έγινε συμφωνία πριν από χρόνια, την οποία και οι δύο πλευρές πρέπει να τηρήσουν, λέει η πηγή.
«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες λάβουν πολιτική απόφαση παρά τη συμφωνία, και υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την παράδοσή τους, αυτό θα οδηγήσει σε αδιέξοδο», είπε ο Ντεμίρ.
 «Και αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε έναν απίστευτο κλονισμό εμπιστοσύνης σε σχέση με άλλες χώρες».
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν την πρώτη παρτίδα των  30 της Λόκχιντ Μάρτιν F-35 μονοκινητήρια μαχητικά σε μια τελετή στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 21 Ιουνίου.

Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: