Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Σκοπιανό: Το Nova Macedonjia αλλά για όλες τις χρήσεις επί τάπητος........!!!

"Υπάρχουν προτάσεις για την ονομασία, αλλά δεν έχει... κλειδώσει κάποιο όνομα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στη Σόφια, ενώ ο Ζάεφ υποστήριξε ότι μια συμφωνία είναι εφικτή και πριν τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, το Nova Macedonjia είναι πλέον το επικρατέστρερο όνομα. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon εκτός από την ολονύχτια συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ πραγματοποιήθηκε και άλλο ένα ραντεβού, σήμερα το πρωί, διάρκειας μιας ώρας .

Κι ενώ μέχρι χθες το Gorna Makedonjia φαινόταν να είναι η επικρατέστερη ονομασία για τα Σκόπια, τα δεδομένα άλλαξαν μετά την ολονύχτια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, το Nova Macedonjia είναι πλέον το επικρατέστρερο όνομα.

Ακούστε το ρεπορτάζ του «Live News»
 
 
 Τσίπρας: «Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση»

«Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε-Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια. Παρά το γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν εμφανώς συγκρατημένος στις δηλώσεις του και κράτησε αποστάσεις από την αισιοδοξία του Σκοπιανού ομολόγου του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι μετά το χθεσινό δείπνο, είχε συνομιλίες με τον Ζόραν Ζάεφ, που ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η σημερινή, δεύτερη συνάντηση, διήρκησε μία ώρα.

«Με τον ομόλογό μου είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και χθες. Αργότερα το βράδυ, μετά το τέλος της Συνόδου, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση σε χαλαρό και φιλικό κλίμα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σήμερα συναντηθήκαμε για μία ώρα. Είχαμε πολύ ουσιαστικές συζητήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα προς επίλυση.
“Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε χθες, και σήμερα να κουβεντιάσουμε ουσιαστικά. Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση. Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε ακόμα για συμφωνία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Άκουσα χθες με χαρά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετείται, υπερασπιζόμενος την εθνική γραμμή που διαπραγματευόμαστε. Η στάση αυτή είναι καλοδεχούμενη».

Επιπλέον, δήλωσε έτοιμος να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Σκοπιανό, σημειώνοντας, όμως, πως δεν είναι ώρα για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει σε ανακοίνωσή της:
«Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας, όταν επί μήνες διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, διχάζοντας τον ελληνικό λαό και χλευάζοντας τις ευαισθησίες του.
Η Νέα Δημοκρατία έχει εξ αρχής επισημάνει ότι δεν νοείται καμία συμφωνία, χωρίς την ικανοποίηση όλων ανεξαιρέτως των προϋποθέσεων που έχει θέσει».

Με πληροφορίες από newsit.gr, live news
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: